Βιογραφικο 01
Η Πέγκυ Ζήνα, ή αλλιώς Καλλιόπη όπως ονομάστηκε από τους γονείς της, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 8 Μαρτίου του 1975. Η καταγωγή της είναι από τα Γιάννενα. Από 5 χρονών άρχισε μαθήματα πιάνου και έκανε μαθήματα χορού Jazz. Αποφοίτησε από την «Jeanne D’ Arc» (Ελληνογαλλική σχολή Πειραιώς). Συμμετείχε σε όλες τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες του σχολείου (από θεατρικές μέχρι χορωδίες).Μετά το σχολείο δούλεψε στο θέατρο μετά από οντισιόν στο Βαγγέλη Σειλινό σε μουσικοχορευτική παράσταση στο Δελφινάριο.Εχει σπουδάσει πιάνο και χορό. Η Πέγκυ Ζήνα έχει συνεργαστεί μέχρι και σημερα με πολλά και μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού όπως με τους Δημήτρη Μητροπάνο, Πασχάλη Τερζή, Νότη Σφακιανάκη,Γιάννη Πλούταρχο, Αντώνη Ρέμο, Σάκη Ρουβά, Λευτέρη Πανταζή, Νίκο Κουρκούλη, Στέλιο Ρόκκο κ.α. Εχει κάνει και αρκετά ντουέτα: – 1999: «Είσαι ο ‘Ηλιος μου» με Στέλλιο Ρόκκο ¦ cd: «Κάπως αλλιώς» – 2003: «Eιμαστε χώρια» με Νίκο Βέρτη  ¦ cd: «Πολύ απότομα βραδιάζει», «Μαζί σου» και «best of+» – 2003: «Χανόμαστε» με Νίκο Βέρτη  ¦ cd: «Πολύ απότομα βραδιάζει» και «Μαζί σου» – 2004: «Τα Μονοπάτια» με Κώστα Καραφώτη ¦ cd: «Ειμαι εδω», «Ματωνω» και «best of+» – 2006: «Κόκκινο φιλί» με Γιάννη Πάριο ¦ cd: «Τα ντουέτα του έρωτα» και «best of+» – 2007: «Το τελευταίο ποτηράκι» με Χρήστο Δάντη ¦ cd: «mad secret concert by flocafe & samsung single», «Ενα» και «best of+» – 2010: «Δεν γλυτώνω» με τον Δημήτρη Μητροπάνο ¦ cd:«Ευαίσθητη ή Λογική»- – 2011: «Ενα τραγούδι» με Ευριδίκη ¦ cd: – 2011: «Την μοναξιά δικάζω» με τον Αντωνη Βαρδή ¦ cd:

1995-1999:

Το 1995, Η Πέγκυ αρχίζει τα πρώτα της βήματα με το τραγούδι το οποίο τελικά την κέρδισε. Πρώτοεμφανίζετε σε Κέντρα και δούλεψε χωρίς δίσκο δίπλα με τον Λευτέρη Πανταζή (Νεράιδα 1995) και τον Νότη Σφακιανάκη (Γκάζι 1996). Οι πρώτες της δισκογραφικές δουλειές κυκλοφόρησαν το 1995 με τίτλο «Πέγκυ Ζήνα» και το 1998 μετίτλο «Ανέβαινες». Στη συνέχεια συνεργάζεται στο «LIDO» με τον Νίκο Κουρκούλη και το Γιάννη Πλούταρχο. Εμφανίζεται  με τους Νίκο Κουρκούλη, Δημήτρη Χρυσοχοϊδη και Έλλη Κοκκίνου στο «Ποσειδώνειο» το 1998. Το 1999, εμφανίζεται με τον Στέλλιο Ρόκκο και τον Σάκη Ρουβά στο «Bio Bio» (video)

2000/01:

Η Πέγκυ βρίσκει νέα δισκογραφική στεγή στην Nitro Music όπου θα γνωρίσει μεγάλες επιτυχίες. Κυκλοφορεί το πρώτο της cd single «ΤΙ Θ’ ΑΚΟΥΣΩ ΑΚΟΜΑ» προπομπός του τρίτου δίσκου που κυκλοφορεί το Φθινόπωρο του 2001 με τίτλο « ΕΝΑ ΧΑΔΙ ». Εμφανίζετε χειμώνα-καλοκαίρι, για τρεις ολόκληρες σεζόν, με πολύ μεγάλη επιτυχία στις « ΜΑΣΚΕΣ » Θεσσαλονίκης με νέα παιδιά. Στις 7 Δεκεμβρίου του 2001 ξεκινάνε  στην Αθηνα οι εμφανισεις της στο” KOSMOS- FEVER” στο πλευρό του Νότη Σφακιανάκη και του Χρήστο Δάντη. (video)

2002:

Μετά από πρόταση του, η Πέγκυ συνεργάζεται με τον Θάνο Καλλίρη προκειμένου να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό της Eurovision. Το Φεβρουάριο (26/02), η Πέγκυ λαμβάνει μέρος στον τελικό για την επιλογή του τραγουδιού που διοργάνωνε η ΕΡΤ στο REX με το τραγούδι «Love is a wonderful thing». Το «Love is a wonderful thing» την απογείωσε στην κυριολεξία στην αγάπη του κόσμου σημειώνοντας τεράστια επιτυχία αφού πέτυχε σε λίγο χρονικό διάστημα να γίνει χρυσό! Ο σπουδαίος Γιάννης Πάριος της χάρισε 3 τραγούδια που περιλαμβάνονται στο album «Βρες ένα τρόπο» κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2002. Ο Γιάννης θεωρεί την Πέγκυς ως « Η καλύτερη λαϊκή φωνή της γενιάς της ». Το χειμώνα που ακολουθεί, γέμιζε καθημερινά τις «ΜΑΣΚΕΣ» Αθήνας, όπου εμφανίζόταν με τον Κώστα Δόξα και τον Δημήτρη Ράπτη.  

2003:

Μέτα απο πέντε χρονιές στην Νitro music, η Πέγκυ μετακομίζει στη νέα δισκογραφική εταιρεία: τη ΜΙΝΟS-EMI. Στις 9 Μαίου, κυκλοφόρει ο πέμπτος της προσωπικός δίσκος με τίτλο «Μαζί σου»  και πολύ γρήγορα γίνετε χρυσός. Η Πέγκυ κάνει τη μεγάλη επιτυχία του καλοκαιριού του 2003 . Οι εμφανίσεις της στα «Αστέρια Γλυφάδας» έσπασαν κάθε ρεκόρ κι έγινε η μόνη τραγουδίστρια που έσπασε το «φράγμα» των 100 παραστάσεων, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στα 35 χρόνια λειτουργίας του μαγαζιού! Το φθινόπωρο που ακολουθεί την τεράστια επιτυχία της στα αστέρια, εμφανίζετε με τον Νίκο Βερτη, τον Θάνο Πετρέλη, τον Νίνο και την Ζώη Αποστολία στην «Πύλη Αξιού» Θεσσαλονίκης. Το άλμπουμ της επανακυκλοφορεί με 3 bonus track. Δύο ντουέτα με τον Ν.Βέρτη -«Χανόμαστε» & «Είμαστε χώρια»- και ένα τραγούδι διασκεύη του Tarkan «Dudu» : «Δεν αξίζεις». Tο χειμώνα, ηγείται του σχήματος στον «ΑΠΟΛΛΩΝ» πλήν του Νίνο. Ηταν ένα απο τα καλύτερα μουσικά σχήματα του 2003/04 και είχε σαρώσει στην νυχτερινή Αθήνα!

2004:

  Η επιτυχία που γνωρίζει επισφραγίζετε με τον καλύτερο τρόπο και τον ερχομό του νέου έτους αφού τον Ιανουάριο του 2004 το «Μαζί σου» γίνετε πλατινένιος! Τερματίζει τις εμφανίσεις της στην Αθήνα και η Πέγκυ συνεχίζει με συναυλίες το καλοκαίρι στα περισσότερα μέρη της Ελλάδας! Στις 16 Ιουνίου Κυκλοφόρησε το 6ο της album με τον τίτλο «Ματώνω» και σημειώνει μεγάλη επιτυχία και πάρα πολύ γρήγορα έγινε χρυσός. Τον Σεμπτέμβριο με Οκτώμβριο, ανέβηκε στην Θεσσαλονίκη στην «Πύλη Αξιού» μαζί της οι «Φίλοι για πάντα» και άλλοι νέοι ταλεντούχοι τραγουδιστές Στην συνέχεια, η Πέγκυ επιστρέφει στην Αθήνα και εμφανίζεται και πάλι στο «ΑΠΟΛΛΩΝ» μαζί με τον Κώστα Καραφώτη και τον Νίνο. Δεν άργησε  καθόλου να’ρθει το ντουέτο της με τον Κώστα Καραφώτη που ακούει στο όνομα «Στης ζωής τα μονοπάτια». Έτσι αφού έγινε το ντουέτο, επανακυκλοφόρησε και το «Ματώνω».    

2005:

Η πλατίνα δεν άργησε να’ρθει καθώς τον Ιανουάριο, το «Ματώνω» έγινε πλατινένιο Τον Απρίλιο, το βραβείο ΑΡΙΩΝ της « Καλύτερης Τραγουδίστριας Κατηγορία Λαϊκό » απονεμήθηκε στην Πέγκυ. Δηλώσεις Πεγκυς στην 4η απονομη για τα βραβεια ΑΡΙΩΝ: «Είμαι υπερήφανη για τις πολλές υποψηφιότητες που μου χαρίζουν και φέτος στα Βραβεία «Αρίων». Ευχαριστώ πάρα πολύ τους δημοσιογράφους και τον κόσμο». Το Ιούνιο του 2005, η Πέγκυ επισκέφθηκε τους ομογενείς της Αυστραλίας ( Συδνεϋ, Μελβούρνη, Αδελαϊδα…) κάνοντας έτσι το πρώτο της ταξίδι στην μακρινή Ήπειρο, μαζί της ο Νίνο και η Ανέτ Αρτανη.   Ακολουθούν, τον Αύγουστο οι εμφανίσεις της στην Θεσσαλονίκη στο ΠΟΛΙΤΕΙΑ studio με το Νίνο και την Ανέτ Αρτανη. Στις 12 Σεπτεμβρίου του 2005 , κυκλοφόρησε ο έβδομος δίσκος  με τον τίτλο «Νόημα» και την υπογραφή του Γιώργου Θεοφάνους, μια πολυσυζητημένη συνεργασία που ήταν όντως με ΝΟΗΜΑ! Το τετραπλό εξώφυλλο υπό την ματιά του αξεπέραστου Κωνσταντίνου Ρήγου έδωσε ένα διαφορετικό στίγμα στο «ΝΟΗΜΑ» που από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του έγινε χρυσό!Μέσα απο τα τραγούδια του συγκεκριμένου δίσκου μας έδειξε πως της πηγαίνουν πολύ και άλλου είδους τραγούδια.Έπειτα απο κάποιους μήνες κυκλοφόρησε και το  »Νόημα plus » με 3 video clips… Στον ΔΙΟΓΕΝΗ studio εμφανιζόταν με ένα δυναμικό και νεανικό σχήμα, σε ενα πρόγραμμα ιδιαίτερα πρωτοπόρο και διαφορετικό από ό,τι είχαμε συνηθίσει ως τότε.Μαζί της, εκείνο το χειμώνα ήταν ο Νίνο και ο Κώστας Καραφώτης.Η Πέγκυ πάντα υπτοστηρίζει τους νέους και φιλόδοξους καλλιτέχνες, που είναι στα πρώτα βήματα της σταδιοδρομίας τους.

2006:

Το Μάρτιο , στα βραβεία ΑΡΙΩΝ, η Πέγκυ έλαμψε όσο ποτέ αφού βραβεύτηκε ως: – «Καλύτερη λαϊκή τραγουδίστρια» – «Τραγουδίστρια της χρονιάς» Η Πέγκυ παραμένει για 2η χρονιά η καλύτερη τραγουδίστρια και μάλιστα στην απονομή ερμηνεύει a capella το «ΝΟΗΜΑ». Το Απρίλιο του 2006, η Πέγκυ πραγματοποίησε μια περιοδεία στην Αμερικανική Ήπειρο, που την οδήγησε στις μεγάλες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά!( Νέα Υορκή , Σικάγο, Βοστώνη, Τορόντο, Μόντρεαλ, Ατλάντικ Σίτυ ).Οι έλληνες της Αμερικής την αποθέωσαν σε κάθε εμφάνιση της! Στην Γερμανία, στο Colosseo Club της Στουτγάρτη, ο κόσμος διασκέδαζε με την Πέγκυ και γνώρισε και εκεί την αποθέωση των ομογενών μας! Το καλοκαίρι, η Πέγκυ μας ανέβηκε Θεσσαλονίκη στο ΠΟΛΙΤΕΙΑ STUDIO σε μια συνεργασία  με τους Γιώργο Λιανό, Τάμτα, Θάνο Τζάνη και Σοφία Στρατή. Ξεκινήσαν τις εμφανίσεις τους από την Πέμπτη 10 Αυγούστου.Την ιδια περίοδο το album Νόημα γίνετε πλατινένιο. Στις 9 Νοεμβρίου κυκλοφορεί το 8ο album της Πέγκυς Ζήνα με τίτλο «Ενα». Στο album περιλαμβάνονται 15 τραγούδια.Ένας δίσκος που συνδίαζει ερωτικές μπαλάντες και χορευτικά κομμάτια που πραγματικά αγαπήθηκαν πολύ απο το κοινό της. Επόμενος σταθμός και πάλι στο «ΔΙΟΓΕΝΗΣ STUDIO»  όπου, συνεργάζεται με Θάνο Τζάνη, Γιάννα Τερζή, Αμαρύλλις και Λευτέρη Δαμάσκο. Το αποτέλεσμα είναι για μία ακόμα φορά καταπληκτικό. Οι εμφανίσεις τους ξεκίνησαν στης 29 Νοεμβρίου. Το Δεκέμβριο γίνεται η απονομή πλατινένιου δίσκου για το άλμπουμ της «ΕΝΑ».

2007:

To Μάϊο, η Πέγκυ Ζήνα ερμηνεύει με τον Χρήστο Δάντη ένα τραγούδι στο 5ο Mad Secret Concert by Flocafe & Samsung που πραγματοποιήθηκε στο club Luv.
Στις 10 Ιουνίου, της ευχηθήκαμε βίον ανθόσπαρτον για τον πολυσυζητημένο της γάμο με τον επί 10 χρόνια σύντροφο και manager της Γιώργο Λύρα.Ο γάμος έγινε σε ανοιχτό κύκλο στο Τρίκορφο Φωκίδας με κουμπάρους τον Ηλία Ψινάκη και την Κική Τσόλκα.Η μεγάλη έκπληξη ήταν το τραγούδι που αφιέρωσε η Πέγκυ στον σύζηγο της με πολύ αγάπη και τίτλο «ΜΥΣΤΙΚΟ» σε στίχους και μουσική του Γιώργου Μουκίδη μια εξαιρετικά ερωτική μπαλάντα. Στις 7 Ιουλίου, επανακυκλοφορεί το «ΕΝΑ» περιλαμβάνοντας και το τραγούδι του γάμου της. » Το Σεπτέμβρη, η Πέγκυ μας ανέβηκε Θεσσαλονίκη και εμφανίζετε στο ”BOOM” με μια συνεργασία έκπληξη με τον Χρήστο Δάντη. Τον Οκτώβρη σημειώνει επιτυχία με τις εμφανίσεις της στο πλευρό του Πασχάλη Τερζή στην Ιέρα Όδο. Όπως σχολίασε ο Πασχάλης η συνεργασία του με την Πέγκυ ήταν ένα όνειρο που άργησε να πραγματοποιηθεί… αλλά “κάλιο αργά παρά ποτέ” Η Πέγκυ Ζήνα επιστρέφει δισκογραφικά στις 4 Δεκεμβρίου με το 9° album και με τον τίτλο «Τρέξε», το cd περιλαμβάνει 15 τραγούδια.

2008:

Το Μαιο, η Πέγκυ τραγουδάει στο «Πολιτεία Studio» της Θεσσαλονίκης με τον Σάκη Ρουβά. Συμμετέχει στην 5η απονομή των MAD Video Music Awards. Τραγούδησε το 2 Hearts της Kylie Minogue και κέρδισε το βραβείο για το «καλύτερο Fashion Icon» της χρονιάς με το τραγούδι «Τρέξε». Στις 26 Ιουνιου 2008, η Πέγκυ κυκλοφόρησε ένα διπλό album «Best of+» παρουσιάζοντας τραγούδια που έγιναν επιτυχίες από το «Βρες ενα τρόπο» μέχρι και το «Τρέξε», αλλά και τραγούδια που κατά την γνώμη της ίδιας της Πέγκυς αδικηθήκαν λίγο και δεν ακούστηκαν όσο έπρεπε. Λίγα χρόνια μετά την πρώτη τους συνεργασία, εμφανίστηκαν και πάλι μαζί η Πέγκυ Ζήνα, ο Κώστας Καραφώτης και ο Νίνο παρουσίαζοντας ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα ερμηνεύοντας πολλές επιτυχίες τους στο VOX. Οι εμφανίσεις τους ξεκίνησαν στις 17 Οκτωβρίου. Στις 2 Δεκεμβρίου, γίνετε χρυσό το διπλό album «Best of+». Στις 8 Οκτωβρίου 2008, κυκλοφορεί το καινούριο videoclip «Το καλοκαίρι», σε στίχους-μουσική Γιώργου Μουκίδη και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου.

2009:

Μετά από τις επιτυχημένες εμφανίσεις στο Vox η Πέγκυ συνεχίζει με συναυλίες σε Ελλάδα & εξωτερικό (Χανιά Κρήτης, Ιωάννινα, Κύπρος, Αυστραλία). Στις 23 Απριλίου εμφανίζετε στην Θεσσαλονίκη στο POLITIA LIVE CLUBBING σε ένα χώρο ειδικά ανακαινισμένο για την Πέγκυ. Μαζί της ο Κώστας Καραφώτης, Γιώργος Σαμπάνης. Τριημιτόνιο, και νέοι καλλιτέχνες. Στις 6 Μαίου κυκλοφορεί ο καινούριος δίσκος της με τίτλο «Το πάθος είναι αφορμή». Κομμάτια που ξεχώρισαν πριν βγει καν ο δίσκος είναι τα: «Αναθεώρησα» & «Όταν σωπαίνει ένα κορμί». Παράλληλα κυκλοφορεί 23 Απριλίου το video clip «Αναθεώρησα» σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου. Στην συνέχεια κυκλοφορεί 25 Ιουνίου, το «Έλα νύχτα» το οποίο είναι από τα αγαπημένα κομμάτια του δίσκου και ακολουθεί 18 Δεκεμβρίου το «Χάνομαι».Συμμετέχει και αυτή την χρονιά στα μουσικά βραβεία MAD Music Awards με νέα Remix εκτέλεση του «Αναθεώρησα» μαζί με το Γιώργο Σαμπάνη και κλέβει τις εντυπώσεις με την εμφάνιση της. Το 2009 δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερη επαγγελματική επιτυχία για την Πέγκυ αφού δέχετε πρόταση συνεργασίας από τον μεγαλύτερο λαικό τραγουδιστή Δημήτρη Μητροπάνο. Στις 30 Οκτωβρίου ενώνουν τις φωνές τους στην «Ιερά Οδό» και μας ταξιδεύουν με τα τραγούδια τους. Δικαίως χαρακτηρίστηκε ως «το καλύτερο σχήμα του χειμώνα» από τον κόσμο αλλά και από τους «ειδικούς» του μουσικού χώρου.

2010:

Συνεχίζει τις επιτυχημένες εμφανίσειςτης με το Δημήτρη Μητροπάνο στην Ιερά Οδό ενω παράλληλα πραγματοποιεί και συναυλία στην κύπρο (14/02 Mοnte Caputo – Λευκωσίας). Tο cd «Το πάθος είναι αφορμή» γίνετε διπλή πλατίνα! Λίγο πριν την έναρξη των εμφανίσεων στην Θεσσαλονίκη η Πέγκυ εμφανίζετε στα Ιωάννινα ( 04/04  στο κέντρο Cezaria ). Μετά απο την επιτυχημένη συνεργσία με το Δημήτρη Μητροπάνω στην «Ιερά οδό» το σχήμα μετακομίζει στην Θεσσαλονίκη στο ”Οdeon” γνωρίζοντας και εκεί την αποθέωση του κόσμου. Οι εμφανίσεις τους ολοκληρώνονται στις 22 Μαϊου. Στις 31 Μαϊου συμμετέχει στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια προσφοράς του Γιάννη Σπανού στο ελληνικό τραγούδι στο Καλλιμάρμαρο ερμηνεύοντας μεγάλες επιτυχίες του όπως: «Μαρκίζα»,«Αγάπη Δίκοπη»,«Αν μ’αγαπάς»,«Φίλε»,Τις κυριακές στην Κατερίνη». Αρχές Ιουνίου βρίσκετε στο studio όπου ετοιμάζει τη νέα δισκογραφική δουλεία της, ενώ παράλληλα πραγματοποιεί και περιοδία συναυλιών στην Κύπρο όπου εμφανίζετε με το Δημήτρη Μητροπάνο (3/6 Τάφρος da villa, 4/6 Κοινοτικό Στάδιο Παρεκλλησιάς και  5/6 Στάδιο Αγίας Νάπας). Στις 18 Ιουνίου ακούγετε στους ραδιοφωνικούς σταθμούς το «Στης ζωής το πάρτυ», τραγούδι που θα περιέχετε στο νέο της cd γνωρίζοντας αμέσως την επιτυχία! Κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών της συνδιάζει και τις εμφανίσεις της σε διάφορα μέρη της ελλάδας πραγματοποιώντας συναυλίες  (17/7 Πάτρα, 28/7 Σίβοτα, 6/8 Πάργα, 16/8 Αθήνα, 11/9 Κοζάνη και 25/9 Βέροια).Με την ολοκλήρωση των συναυλιών της κυκλοφορεί και το νέο video clip του «Ρώτησα» στις 24/9 σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου, που λειτουργεί σαν προπομπός της νέας δισκογραφικής δουλειάς της. Στις 9/10 κυκλοφορεί το νέο της cd με τίτλο «ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ Η’ ΛΟΓΙΚΗ» σε στίχους Ελεάνας Βραχάλη και μουσική του Γιάννη Χριστοδουλόπουλου. Το cd  περιέχετει 10 τραγούδια αλλά και τη δισκογραφική συνεργασία της με τον Δημήτρη Μητροπάνο στο τραγούδι «Δεν γλυτώνω» που έρχεται να επιβεβαιώσει για μια ακόμα φορά ότι η χημεία των δύο καλλιτεχνών είναι μοναδική. Βook με συνεντεύξεις που έχουν γραφτεί για την Πέγκυ και πλούσιο φωτογραφικό υλικό συμπεριλαβάνονται στο CD. Η πολύ πετυχημένη συνεργασία της περασμένης χρονιάς δημιούργησε στους καλλιτέχνες την επιθυμία για την ανανέωση της πρώτης τους συνάντησης.Το μουσικό τους ταξίδι δεν είχε φτάσει στο προορισμό του. Ένοιωσαν ότι έχουν πολλά ακόμα να μοιραστούν και να τραγουδήσουν παρέα.Το Ελληνικό τραγούδι είναι αστείρευτο, το κέφι τους ανεξάντλητο, οι φωνές τους εναρμονίστηκαν ιδανικά με την τριβή της καθημερινότητας, «ξανά μαζί» Ο Δημήτρης Μητροπάνος και η Πέγκυ Ζήνα από την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου στην Ιερά Οδό. Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου  ώρα 8 το βράδυ στο δισκοπωλείο «Metropolis», η Πέγκυ Ζήνα μας καλούσε «Στης ζωής το πάρτυ», το δικό της πάρτυ για να γιορτάσει την επιτυχία του δίσκου «Ευαίσθητη ή λογική». Τι είναι όμως η Πέγκυ ; Ευαίσθητη ή λογική ; Η απάντηση είναι διπλά πλατινένια, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.Σε ένα κατάμεστο χώρο, στον τέταρτο όροφο live stage του Metropolis όλα θύμιζαν γιορτή. Το Fun club της Πέγκυς ήταν εκεί φορώντας T-Shirts που έγραφαν πάνω «Ευαίσθητη ή λογική» και ανυπομονούσαν να δουν επί σκηνής την αγαπημένη τους τραγουδίστρια. Πολλοί καλοί της φίλοι και συνάδελφοι έδωσαν το παρών για να της ευχηθούν. Ανάμεσά τους ο Γιώργος Τσαλίκης, Ο Νίκος Οικονομόπουλος, Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, ο Λούκας Γιώρκας, Οι Τριημιτόνιο, η Καίτη Κωνσταντίνου, ο Παύλος Χαικάλης, ο Νίκος Μουρατίδης, ο Δημήτρης Κοντόπουλος, ο Νίκος Μίχας και ο Μάκης Πουνέντης. Από το πλευρό της φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν ο σύζυγος της Γιώργος Λύρας, η μητέρα της Στέλλα Χρυσικοπούλου και όλο το επιτελείο της Minos-Emi. Guest Star της βραδιάς ο Δημήτρης Μητροπάνος, το καλλιτεχνικό ήμισυ της Πέγκυς Ζήνα για τη φετινή σεζόν στο νυχτερινό κέντρο «Ιερά οδός». Το event ανοίγει η διευθύνουσα σύμβουλος της Minos-Emi Μαργαρίτα Μάτσα κρατώντας τους πλατινένιους δίσκους. Χαρούμενη και συγκινημένη ταυτόχρονα αναφέρει ότι αυτός ο δίσκος ίσως είναι ο ομορφότερος στην καριέρα της Πέγκυς και από το καλοκαίρι που τον ετοίμαζαν ήταν σίγουροι για την επιτυχία του, γιατί τα τραγούδια η Πέγκυ τα επέλεξε με αυστηρά κριτήρια και η φωνή της τα έντυσε τέλεια. Θεωρεί μεγάλο κατόρθωμα που έπεισαν τον ¨μεγάλο¨ Δημήτρη Μητροπάνο να δεχτεί να κάνει ντουέτο με την Πέγκυ στο δίσκο αυτό και τελειώνοντας δηλώνει ότι η Πέγκυ Ζήνα είναι η καλύτερη φωνή της νέας γενιάς και άξια αντικαταστάτρια όλων των παλιών καλών φωνών των προηγούμενων δεκαετιών. Ο διπλά πλατινένιος δίσκος απονεμήθηκε βέβαια και στον Δημήτρη Μητροπάνο για τη συμμετοχή του στο ντουέτο «Δεν γλιτώνω», αλλά και στον Μάκη Πουνέντη και στο Ρυθμό 94,9 για την αρωγή του στην προώθηση του δίσκου. Η στιγμή της Πέγκυς έφτασε. Παίρνει το μικρόφωνο και εμφανώς συγκινημένη ευχαριστεί θερμά τους φίλους και τους συνεργάτες της, καθώς και το Fan Club της που είναι κοντά της σε όποιο βήμα κι αν κάνει. «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελεάννα Βραχάλη και τον Γιάννη Χριστοδουλόπουλο για τα υπέροχα τραγούδια. Έγινε πολύ συναισθηματικά ο συγκεκριμένος δίσκος και όταν μας έδωσε την αύρα του ο Δημήτρης Μητροπάνος ήταν ο προσωπικός μας θρίαμβος. Ευχαριστώ θερμά τον Κωνσταντίνο Ρήγο, που για άλλη μια φορά έκανε εικόνα όλα αυτά τα συναισθήματα και όλους τους συνεργάτες μου-μουσικούς που δίνουν την ψυχή τους, τον παραγωγό μου Θύμιο Παπαδόπουλο, τον Άκη Δείξιμο που έκανε τα φωνητικά στο δίσκο και τον Τάκη Αργυρίου, που στο στούντιο του γράφτηκαν οι σημαντικότερες στιγμές μας». Η βραδιά συνεχίζεται με την live παρουσίαση των τραγουδιών του δίσκου.  Ερμηνεύοντας  τα «Βήματα»,  η Πέγκυ αναφέρει πως σε αυτά της τα βήματα συνοδοιπόροι είναι ο σύζυγός της, η μητέρα της, από την οποία κληρονόμησε τη φωνή, όπως λέει και η εταιρεία της. Στη σκηνή ανεβαίνει ο Δημήτρης Μητροπάνος για να ερμηνεύσουν μαζί το ντουέτο τους με τίτλο «Δεν γλιτώνω» και ο κόσμος ξεσπά σε χειροκροτήματα. Τελευταίο τραγούδι η μπαλάντα «Αν με δεις να κλαίω». Η Πέγκυ καλεί τους δημιουργούς του τραγουδιού (Γιάννη Χριστοδουλόπουλο-Ελεάννα Βραχάλη)πάνω στη σκηνή για να πουν για την ιστορία αυτού και υπό ποιες συνθήκες γράφτηκε. Είναι το πρώτο τραγούδι που έγραψε το δίδυμο για το δίσκο της Πέγκυς μέσα στο καλοκαίρι. Ήταν η πρώτη γνωριμία του Γιάννη Χριστοδουλόπουλου με την Ελεάννα Βραχάλη και μόλις υλοποιήθηκε το τραγούδι συγκινήθηκαν και δάκρυσαν από το αποτέλεσμα. Η βραδιά τελειώνει με το ρεφρέν του «Ρώτησα» και όλο το Fan club στη σκηνή να τραγουδάει με την Πέγκυ.

2011:

Στις 11/9/2011 κυκλοφορεί στα ραδιόφωνα ένα νέο τραγούδι από την Πέγκυ με τίτλο” Είχα πει θα φύγω”μια ισπανική διασκευή προπομπός της νέας δισκογραφικής δουλειάς που ετοιμάζει σε στίχους Νίκου Μωραίτη και μουσική Γιώργου Σαμπάνη.Το τραγούδι πολύ γρήγορα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των charts των ακροατών και των μουσικών παραγωγών. 4/10/11 κυκλοφορεί και το videoclip σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου. 8/10/2011 η Πεγκυ γίνετε μανούλα φέρνωντας στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι και μαζίμε τον σύζηγο της Γιώργο Λύρα ζουν την απόλυτη ευτυχία. 27/10/11 ακούγεται στα ραδιόφωνα το ”Ενα τραγούδι” ένα ντουέτο με την Ευρυδίκη σε στίχους της Βίκυς Γεροθόδωρου κςι μουσική Δημήτρη Κοργιαλά. 1/12/2011 έρχεται το ντουέτο έκπληξη με τον Αντώνη Βαρδη σε στίχους και μουσική δική του με τίτλο  ”Την μοναξιά δικάζω” το οποίο κυκλοφορεί από την Ηeaven και θα συμπεριληφθεί και στην νέα δισκογραφική δουλειά που ετοιμάζει η Πέγκυ.

2012:

Το 2012 η Πέγκυ ετοιμάζει ένα πολύ δυναμικό comeback μετά από ένα χρόνο απουσίας της από την νυχτερινή διασκέδαση και τις εμφανίσεις της λόγω μητρότητας.Στις 8/2/2012 μας χαρίζει ένα νεο τραγούδι με τίτλο ” Σου χρωστάω ένα κλάμα ”σε στίχους Νίκου Μωραίτη,μουσική Γιώργου Σαμπάνη και ενορχήστρωση Τόνυ Μαυρίδη.Ηδη από τις πρώτες μέρες της κυκλοφορίας του βρίσκετε στην 1η θέση των charts των ραδιοφωνικων σταθμων. Στις 15/2/2012 πραγματοποιεί την πρώτη live εμφάνισης της στο κατάμεστο από τους fans της Dream City σε μια βραδιά που διοργάνωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Ρυθμός ερμηνεύοντας και τα νέα τραγούδια της.Τον ίδιο μήνα πραγματοποιεί εμφανίσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλαδάς, 24/2 Ρέθυμνο Γεράνι Μusic Hall, και 26/2/2012 Βέροια Mορφές LIVE. Toν Μάρτιο συνεχίζει την mini περιοδία της 3/5  Ηράκλειο Κρήτης ” Πάνθεον” , αλλά και στην Γερμανία 10/3/2012 στην Στουτγκάρη 17/3/2012 Ντίσελντοφ στο Arena Music Hall. Στις 23/3 Μαρτίου η Πέγκυ εμφανίζετε στο νυχτερινό κέντρο της παραλιακής ” Θέα ” με Πάολα ,Λούκα Γιώρκα,  Μιχάλη Μόσχου και Σοφία Κίλια σε ένα πρόγραμμα που υπόσχεται να απογειώσει την διασκέδαση της νυχτερινής Αθήνας ! Η συνεργασία θεωρείται από τις πιο επιτυχημένες της σεζόν καθώς η μεγάλη προσέλευση του κόσμου δημιούργησε την ανάγκη για παράταση των εμφανίσεων όπου και ολοκληρώνονται στις 30/6. Οι δυο καλλιτέχνιδες παρουσιάζοντας ένα μοναδικό πρόγραμμα παρασύρουν τον κόσμο μαζί τους και γνωρίζουν την αποθέωση και στην κοινή τους εμφάνιση όπου ερμηνεύουν αρκετά ντουέτα όπως ”Θα μαι πάντα εδω”,” Κιβωτός” ,”Οι φίλοι μου χαράματα ”, ”Θάλασσες” ,”Η γιορτή των Ζεϊμπέκιδων” και πολλά άλλα.   Ξέρεις κάτι σημαντικό απο το βιογραφικό της Πέγκυς που δεν γράψαμε και θες να το μοιραστείς μαζί μας; Τότε στείλε μας ενα e-mail στο webmaster@peggyzina.com »