Η Πέγκυ Ζήνα τραγουδά Μίκη Θεοδωράκη


9 Ιουλίου 2016 | NEA | 0

Η λαϊκή τραγουδίστρια μιλάει για τη συνεργασία της με τον σπουδαίο Έλληνα μουσικοσυνθέτη. Την επόμενη Κυριακή 17/07 μια βραδιά “σταθμός” στο Βραχάτι για να γιορτάσουμε τα γενέθλια του αγαπημένου μας Μίκη Θεοδωράκη.

Η Πέγκυ Ζήνα αναλαμβάνει να ερμηνεύσει έργα του Μίκη Θεοδωράκη, σε μία σειρά συναυλιών που θα παρουσιαστούν το καλοκαίρι.

Η λαϊκή τραγουδίστρια ανέβασε μία φωτογραφία στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram, μαζί με τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη, γράφοντας: «Μ’ ευγνωμοσύνη δέχομαι τα δώρα της ζωής…». Αμέσως μετά η τραγουδίστρια και κριτής του «X-Factor», δημοσιοποίησε την αφίσα της επικείμενης συναυλίας που θα έχει τίτλο «Η Πέγκυ Ζήνα τραγουδά Μίκη Θεοδωράκη».

Όπως θα δείτε, σε αυτή συμμετέχει η ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» καθώς επίσης οι: Παναγιώτης Πετράκης, Παναγιώτης Καραδημήτρης και Γιακίνση Λαγιού.

Καλεσμένη στο «The 2Night show», η Πέγκυ Ζήνα μίλησε για τη συνεργασία της με τον Μίκη Θεοδωράκη. «Μιλάμε για τον πατέρα του ελληνικού τραγουδιού στο έθνος μας. Αυτή η ευλογία πώς μου έτυχε; Αυτός ο μεγάλος δημιουργός, που τραγούδια του έχουν τραγουδήσει οι μεγαλύτεροι λαϊκοί τραγουδιστές και όχι μόνο! Αυτά είναι τα ”γαλόνια” μου. Είμαι χαρούμενη για όσα έχω κάνει, αλλά αυτά είναι τα ”γαλόνια” μου. Λέω ευχαριστώ στον Θεό που κάνω αυτή τη δουλειά. Η ευλογία λοιπόν με τον Μίκη Θεοδωράκη, ξεκίνησε από μία πρόταση που μου έκανε η κόρη του Μίκη, η Μαργαρίτα. Πριν γνωρίσω τον Μίκη. Ποιος δεν θέλει να πει τα μεγαλύτερα τραγούδια που υπάρχουν στην Ελλάδα;», είπε η Πέγκυ Ζήνα.

Και πρόσθεσε: «Αγαπάει πολύ τα λαϊκά τραγούδια του. Γιατί θεωρεί ότι ακόμα και αν κάποια άλλα τραγούδια τα θαύμασε περισσότερο ο κόσμος, τα λαϊκά του τραγούδια τα αγάπησε. Αυτή είναι η διαφορά που πιστεύει ο Μίκης Θεοδωράκης μεταξύ του έντεχνου και του λαϊκού. Ότι το έντεχνο πολλές φορές το θαυμάζεις, το λαϊκό το αγαπάς!»

.zhna