Μια μεγάλη γιορτή για τα 20 χρόνια Πέγκυ Ζήνα!


8 Ιουλίου 2016 | NEA | 0

Η Πέγκυ Ζήνα είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις μεγαλύτερες σύγχρονες λαικές τραγουδίστριες που με το χαμόγελο, τη θετική της ένεργεια και τη φωνή της καταφέρνει να ταυτίσει τον κόσμο με τα τραγούδια της και άλλοτε φορές να τον ξεσηκώνει και άλλοτε να σιγοτραγουδάει μαζί της τραγούδια αγάπης, έρωτα και χωρισμού.

Χθες, συγκεκριμένα Τετάρτη 6/07, πραγματοποιήθηκε στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά μια μαγική βραδιά, μια μεγάλη γιορτή, ο κόσμος έγινε ένα με τα τραγούδια για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα 20 χρόνια της Πέγκυ Ζήνα στη μουσική και εμείς για μια ακόμη φορά βρισκόμασταν εκεί, βιώνοντας τη μαγεία της νύχτας που μόλις πέρασε και θα μας μείνει χαραγμένη για αρκετό καιρό στη μνήμη μας…

Η βραδιά μας ξεκίνησε γύρω στις 930, και ο Μιχάλης Μόσχου ανέλαβε να μας αναθερμάνει λέγοντας μας διάφορες μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού πενταγράμμου. Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν τα αγαπημένα παιδιά της ομάδας της Πέγκυ από το X- Factor με πρώτο τον Αλέξανδρο Πιτσάνη που μόλις βγήκε στη σκηνή απέσπασε ένα πάρα πολύ θερμό χειροκρότημα ξεσηκώνοντας μας με τραγούδια όπως το Λόγια Κομμάτια, και άλλα που τον είχαμε απολαύσει να τραγουδάει από το γνωστό τηλεπαιχνίδι. Τελειώνοντας ο Αλέξανδρος, στη σκηνή υποδεχτήκαμε το κορίτσι της ομάδας της Πέγκυ τη Νωαίνα, η οποία μας ξεσήκωσε με τη“φραγκοσυριανή”, ενώ δεν παρέλειψε να μας τραγουδήσει για μια ακόμη φορά το τραγούδι που η ίδια έχει γράψει και πρωτοακούσαμε από τη σκηνή του X-Factor.

Η ώρα έχει πάει πλέον 10, λίγα λεπτά μετά την εμφάνιση της στη σκηνή του Βεάκειου Θεάτρου κάνει η Πέγκυ Ζήνα, η οποία αποσπά το μεγαλύτερο και πιο θερμό χειροκρότημα από τον κόσμο που ήταν μαζεμένο για να την απολαύσει και να γιορτάσει μαζί της τα 20 χρόνια της πορείας της. Η Πέγκυ ξεκίνησε την όμορφη αυτή βραδιά με το Μαζί σου ενώ τραγούδησησε και μια μεγάλη γκάμα παλιώτερων και νέων επιτυχιών όπως Έλα Γρήγορα, Ματώνω, Ρώτησα, Διώξε τη Πίκρα, Μόνη Καρδιά, Έφυγες, Δυστυχώς, Ένα, Τρέξε και άλλα ολοκληρώνοντας έτσι μια ώρα που ο κόσμος έγινε ένα μαζί με την Πέγκυ και σιγοτραγοουδούσε από την πρώτη μέχρι τη τελευταία νότα τα αγαπημένα όλων μας αυτά τραγούδια.

Στη συνέχεια η Πέγκυ αποχαιρέτησε για λίγα λεπτά τη σκηνή για να μπορέσει να αλλάξει, και τα ηνία για τα λίγα λεπτά που μεσολάβησαν ανέλαβε ο Μιχάλης Μόσχου να μας ψυχαγωγήσει και πάλι με τη φωνή του και διάφορα γνωστά ελληνικά τραγούδια. Στη σκηνή του Βεάκειου μετά από περίπου 10 λεπτά εμφανίζεται και πάλι η αγαπημένη λαική τραγουδίστρια όλων μας και συνεχίζει να μας ερμηνεύει με τη μελωδική της φωνή επιτυχίες του σήμερα αλλά και του χθες δικές της αλλά και όχι μόνο. Η Πέγκυ για τη συναυλία της επέλεξε να τραγουδήσει και τραγούδια συναδέλφων της όπως το Δύο Ψέμματα του Ρέμου που αποτέλεσε ένα highlight της βραδιάς, καθώς οι φωνές του κόσμου εναρμονίστηκαν με τη μοναδική φωνή της Πέγκυ. Πέρα όμως από αυτά η Πέγκυ φρόντισε να ερμηνεύσει και τραγούδια που έκαναν τον κόσμο να σηκωθεί από τις θέσεις του και να θέλει να χορέψει όπως το Είμαι Καλά.

Λίγο πριν το τέλος της βραδιάς η Πέγκυ θέλησε όπως είπε να μας πει μια ιστορία τραγουδώντας ερμηνεύοντας το κομμάτι Βουνό από το καινούριο της δίσκο, καθώς για την ίδια αποτελεί μια προσευχή και το έχει αφιερώσει στον Δημήτρη Μητροπάνο, που όπως έχει πει θεωρεί ως δεύτερο πατέρα της. Το τραγούδι αυτό στάθηκε αφορμή για να τραγουδήσει τα αείμνηστα τραγούδια ενός από τους μεγαλύτερους λαικούς μας τραγουδιστές, του Μητροπάνου, τα Καλοκαίρια και Χειμώνες, τα Λαδάδικα και τέλος τη Ρόζα, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο μια πάρα πολύ έντονη συγκινησιακή στιγμή. Πριν τελειώσει το μαγικό αυτό βράδυ η Πέγκυ ερμήνευσε επίσης το Νόημα και μας αποχαιρέτησε μαζί με τα παιδιά από την ομάδα της από το X-factor τραγουδώντας μας “Σου το Ορκίζομαι”….

Και εμείς Πέγκυ σου το ορκιζόμαστε ότι μια ζωή θα σε αγαπάμε!

Επιμέλεια Κειμένου: Μιχάλης Σαββόπουλος – music-space.gr
Φωτογραφίες: Δήμητρα Πάντα