2009-2010
[four_fifth]

2009:

Μετά από τις επιτυχημένες εμφανίσεις στο Vox η Πέγκυ συνεχίζει με συναυλίες σε Ελλάδα & εξωτερικό (Χανιά Κρήτης, Ιωάννινα, Κύπρος, Αυστραλία).

Στις 23 Απριλίου εμφανίζετε στην Θεσσαλονίκη στο POLITIA LIVE CLUBBING σε ένα χώρο ειδικά ανακαινισμένο για την Πέγκυ. Μαζί της ο Κώστας Καραφώτης, Γιώργος Σαμπάνης. Τριημιτόνιο, και νέοι καλλιτέχνες.

Στις 6 Μαίου κυκλοφορεί ο καινούριος δίσκος της με τίτλο «Το πάθος είναι αφορμή». Κομμάτια που ξεχώρισαν πριν βγει καν ο δίσκος είναι τα: «Αναθεώρησα» & «Όταν σωπαίνει ένα κορμί». Παράλληλα κυκλοφορεί 23 Απριλίου το video clip «Αναθεώρησα» σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου. Στις 20 Ιουνίου πέφτει η αυλαία στο Politia Live Clubbing και στην συνέχεια κυκλοφορεί 25 Ιουνίου, το «Έλα νύχτα» το οποίο είναι από τα αγαπημένα κομμάτια του δίσκου . Συμμετέχει στα μουσικά βραβεία MAD Music Awards με νέα Remix εκτέλεση του «Αναθεώρησα» μαζί με το Γιώργο Σαμπάνη και κλέβει τις εντυπώσεις με την εμφάνιση της.

H Πέγκυ δέχετε πρόταση συνεργασίας από τον μεγαλύτερο λαικό τραγουδιστή Δημήτρη Μητροπάνο για να συνεργαστούν στην Αθήνα την χειμερινή σεζον.

Στις 30 Οκτωβρίου ενώνουν τις φωνές τους στην «Ιερά Οδό» και μας ταξιδεύουν με τα τραγούδια τους. Δικαίως χαρακτηρίστηκε ως «το καλύτερο σχήμα του χειμώνα» από τον κόσμο αλλά και από τους «ειδικούς» του μουσικού χώρου.

Στις 18 Δεκεμβρίου κυκλοφορεί το «Χάνομαι»

2010:

pathosΣυνεχίζει τις επιτυχημένες εμφανίσεις της με το Δημήτρη Μητροπάνο στην Ιερά Οδό ενώ παράλληλα πραγματοποιεί και συναυλία στην Kύπρο (14/02 Mοnte Caputo – Λευκωσίας).

Το διπλά πλατινένιο Πάθος ήταν η μία αφορμή και τα γενέθλια της Πέγκυς Ζήνα η άλλη για το εξαιρετικά επιτυχημένο πάρτυ που έγινε τη Δευτέρα 8 Μαρτίου στην Ιερά Οδό.Μαζί με τους χιλιάδες θαυμαστές της εχθές στην Ιερά Οδό βρέθηκαν και οι αγαπημένοι συνάδελφοι και φίλοι της Πέγκυς. Μέσα σε αυτή την ευχάριστη και πολύ συγκινητική ατμόσφαιρα, η Πέγκυ Ζήνα τραγούδησε όλες τις μεγάλες της επιτυχίες, απ’ το παρελθόν μέχρι σήμερα, με τον κόσμο να τη συνοδεύει και να σιγοτραγουδάει μαζί της. Ως «ιδιαίτερες» στιγμές της βραδιάς πρέπει να επισημανθούν τα ντουέτα που τραγούδησε με τον Γιάννη Πάριο («Ποιος να συγκριθεί μαζί σου»), τον Δημήτρη Μητροπάνο («Λαλάδικα»), αλλά και το γεγονός ότι η ίδια τραγούδησε με τη σειρά της το «Happy Birthday» στον Γιάννη Πάριο, αφού κι εκείνος είχε την ίδια μέρα γενέθλια! Μάλιστα ήταν η σειρά της να προσφέρει κι αυτή μια …τούρτα, αυτή τη φορά στον Γιάννη Πάριο, τούρτα που έιχε πάνω τους «Ιχθύς» και το μήνυμα «Ψαράκι μου, σ’ αγαπώ πολύ»!

Λίγο πριν την έναρξη των εμφανίσεων στην Θεσσαλονίκη η Πέγκυ εμφανίζετε στα Ιωάννινα ( 04/04  στο κέντρο Cezaria ).

Μετά από την επιτυχημένη συνεργασία με το Δημήτρη Μητροπάνω στην «Ιερά οδό» το σχήμα μετακομίζει στην Θεσσαλονίκη στο «Οdeon» γνωρίζοντας και εκεί την αποθέωση του κόσμου. Οι εμφανίσεις τους ολοκληρώνονται στις 22 Μαϊου.

Στις 31 Μαϊου συμμετέχει στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια προσφοράς του Γιάννη Σπανού στο ελληνικό τραγούδι στο Καλλιμάρμαρο ερμηνεύοντας μεγάλες επιτυχίες του όπως: «Μαρκίζα»,«Αγάπη Δίκοπη»,«Αν μ’αγαπάς»,«Φίλε», «Τις κυριακές στην Κατερίνη».

Αρχές Ιουνίου βρίσκετε στο studio όπου ετοιμάζει τη νέα δισκογραφική δουλεία της, ενώ παράλληλα πραγματοποιεί και περιοδία συναυλιών στην Κύπρο όπου εμφανίζετε με το Δημήτρη Μητροπάνο (3/6 Τάφρος da villa, 4/6 Κοινοτικό Στάδιο Παρεκλλησιάς και  5/6 Στάδιο Αγίας Νάπας).

Στις 18 Ιουνίου ακούγετε στους ραδιοφωνικούς σταθμούς το «Στης ζωής το πάρτυ», τραγούδι που θα περιέχετε στο νέο της cd γνωρίζοντας αμέσως την επιτυχία!

Κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών της συνδιάζει και τις εμφανίσεις της σε διάφορα μέρη της ελλάδας πραγματοποιώντας συναυλίες  (17/7 Πάτρα, 28/7 Σίβοτα, 6/8 Πάργα, 16/8 Αθήνα, 11/9 Κοζάνη και 25/9 Βέροια).Με την ολοκλήρωση των συναυλιών της κυκλοφορεί και το νέο video clip του «Ρώτησα» στις 24/9 σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου, που λειτουργεί σαν προπομπός της νέας δισκογραφικής δουλειάς της. Στις 9/10 κυκλοφορεί το νέο της cd με τίτλο «ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ Η’ ΛΟΓΙΚΗ» σε στίχους Ελεάνας Βραχάλη και μουσική του Γιάννη Χριστοδουλόπουλου.

Ο δίσκος περιέχει 10 τραγούδια αλλά και τη δισκογραφική συνεργασία της με τον Δημήτρη Μητροπάνο στο τραγούδι «Δεν γλυτώνω» που έρχεται να επιβεβαιώσει, για μια ακόμα φορά, ότι η χημεία των δύο καλλιτεχνών είναι μοναδική. Βook με συνεντεύξεις που έχουν γραφτεί για την Πέγκυ και πλούσιο φωτογραφικό υλικό συμπεριλαμβάνονται στο CD.

Η πολύ πετυχημένη συνεργασία της περασμένης χρονιάς δημιούργησε στους καλλιτέχνες την επιθυμία για την ανανέωση της πρώτης τους συνάντησης. Το μουσικό τους ταξίδι δεν είχε φτάσει στο προορισμό του. Ένιωσαν ότι έχουν πολλά ακόμα να μοιραστούν και να τραγουδήσουν παρέα. Το Ελληνικό τραγούδι είναι αστείρευτο, το κέφι τους ανεξάντλητο, οι φωνές τους εναρμονίστηκαν ιδανικά με την τριβή της καθημερινότητας, «ξανά μαζί» ο Δημήτρης Μητροπάνος και η Πέγκυ Ζήνα από την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου στην Ιερά Οδό.

Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου  ώρα 8 το βράδυ στο δισκοπωλείο «Metropolis», η Πέγκυ Ζήνα μας καλούσε «Στης ζωής το πάρτυ», το δικό της πάρτυ για να γιορτάσει την επιτυχία του δίσκου «Ευαίσθητη ή λογική».

Τι είναι όμως η Πέγκυ ; Ευαίσθητη ή λογική ; Η απάντηση είναι διπλά πλατινένια, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Το Fun club της Πέγκυς ήταν εκεί φορώντας T-Shirts που έγραφαν πάνω «Ευαίσθητη ή λογική» και ανυπομονούσαν να δουν επί σκηνής την αγαπημένη τους τραγουδίστρια. Πολλοί καλοί της φίλοι και συνάδελφοι έδωσαν το παρών για να της ευχηθούν. Ανάμεσά τους ο Γιώργος Τσαλίκης, Ο Νίκος Οικονομόπουλος, Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, ο Λούκας Γιώρκας, Οι Τριημιτόνιο, η Καίτη Κωνσταντίνου, ο Παύλος Χαικάλης, ο Νίκος Μουρατίδης, ο Δημήτρης Κοντόπουλος, ο Νίκος Μίχας και ο Μάκης Πουνέντης. Από το πλευρό της φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν ο σύζυγος της Γιώργος Λύρας, η μητέρα της Στέλλα Χρυσικοπούλου και όλο το επιτελείο της Minos-Emi. Guest Star της βραδιάς ο Δημήτρης Μητροπάνος, το καλλιτεχνικό ήμισυ της Πέγκυς Ζήνα στο νυχτερινό κέντρο «Ιερά οδός». 

Το event ανοίγει η διευθύνουσα σύμβουλος της Minos-Emi Μαργαρίτα Μάτσα κρατώντας τους πλατινένιους δίσκους. Χαρούμενη και συγκινημένη ταυτόχρονα αναφέρει ότι αυτός ο δίσκος ίσως είναι ο ομορφότερος στην καριέρα της Πέγκυς και από το καλοκαίρι που τον ετοίμαζαν ήταν σίγουροι για την επιτυχία του, γιατί τα τραγούδια η Πέγκυ τα επέλεξε με αυστηρά κριτήρια και η φωνή της τα έντυσε τέλεια. Θεωρεί μεγάλο κατόρθωμα που έπεισαν τον «μεγάλο» Δημήτρη Μητροπάνο να δεχτεί να κάνει ντουέτο με την Πέγκυ στο δίσκο αυτό και τελειώνοντας δηλώνει ότι η Πέγκυ Ζήνα είναι η καλύτερη φωνή της νέας γενιάς και άξια αντικαταστάτρια όλων των παλιών καλών φωνών των προηγούμενων δεκαετιών.

Ο διπλά πλατινένιος δίσκος απονεμήθηκε βέβαια και στον Δημήτρη Μητροπάνο για τη συμμετοχή του στο ντουέτο «Δεν γλιτώνω», αλλά και στον Μάκη Πουνέντη και στο Ρυθμό 94,9 για την αρωγή του στην προώθηση του δίσκου.

Η στιγμή της Πέγκυς έφτασε. Παίρνει το μικρόφωνο και εμφανώς συγκινημένη ευχαριστεί θερμά τους φίλους και τους συνεργάτες της, καθώς και το Fan Club της που είναι κοντά της σε όποιο βήμα κι αν κάνει.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελεάννα Βραχάλη και τον Γιάννη Χριστοδουλόπουλο για τα υπέροχα τραγούδια. Έγινε πολύ συναισθηματικά ο συγκεκριμένος δίσκος και όταν μας έδωσε την αύρα του ο Δημήτρης Μητροπάνος ήταν ο προσωπικός μας θρίαμβος. Ευχαριστώ θερμά τον Κωνσταντίνο Ρήγο, που για άλλη μια φορά έκανε εικόνα όλα αυτά τα συναισθήματα και όλους τους συνεργάτες μου-μουσικούς που δίνουν την ψυχή τους, τον παραγωγό μου Θύμιο Παπαδόπουλο, τον Άκη Δείξιμο που έκανε τα φωνητικά στο δίσκο και τον Τάκη Αργυρίου, που στο στούντιο του γράφτηκαν οι σημαντικότερες στιγμές μας».

Η βραδιά συνεχίζεται με την live παρουσίαση των τραγουδιών του δίσκου.  Ερμηνεύοντας «Βήματα»,  η Πέγκυ αναφέρει πως σε αυτά της τα βήματα συνοδοιπόροι είναι ο σύζυγός της, η μητέρα της, από την οποία κληρονόμησε τη φωνή, όπως λέει και η εταιρεία της. Στη σκηνή ανεβαίνει ο Δημήτρης Μητροπάνος για να ερμηνεύσουν μαζί το ντουέτο τους με τίτλο «Δεν γλιτώνω» και ο κόσμος ξεσπά σε χειροκροτήματα. Τελευταίο τραγούδι η μπαλάντα «Αν με δεις να κλαίω». Η Πέγκυ καλεί τους δημιουργούς του τραγουδιού (Γιάννη Χριστοδουλόπουλο-Ελεάννα Βραχάλη)πάνω στη σκηνή για να πουν για την ιστορία αυτού και υπό ποιες συνθήκες γράφτηκε. Είναι το πρώτο τραγούδι που έγραψε το δίδυμο για το δίσκο της Πέγκυς μέσα στο καλοκαίρι. Ήταν η πρώτη γνωριμία του Γιάννη Χριστοδουλόπουλου με την Ελεάννα Βραχάλη και μόλις υλοποιήθηκε το τραγούδι συγκινήθηκαν και δάκρυσαν από το αποτέλεσμα. Η βραδιά τελειώνει με το ρεφρέν του «Ρώτησα» και όλο το Fan club στη σκηνή να τραγουδάει με την Πέγκυ.

[/four_fifth] [one_fifth_last][vc_wp_custommenu nav_menu=”81″ title=”Χρονολόγιο”][/one_fifth_last] [four_fifth] [divider style=”thin”] [/four_fifth] [one_fifth_last] [button id=”back” link=”https://peggyzina.com/site/?page_id=1715″ icon=”fa-chevron-circle-left” color=”nephritis” align=”left” style=”flat” fullwidth=”false”]ΠΡΙΝ[/button] [button id=”back” link=”https://peggyzina.com/site/?page_id=1721″ icon=”fa-chevron-circle-right” color=”nephritis” align=”right” style=”flat” fullwidth=”false”]ΜΕΤΑ[/button] [/one_fifth_last]