2009 | Το πάθος είναι αφορμή


Ημέρα κυκλοφορίας

4 Μαίου 2009

Δισκογραφική εταιρία

01. Αν μ’ αγαπάς
02. Έλα νύχτα
03. Ο χειρότερος εχθρός μου
04. Χάνομαι
05. Σε γκρίζα οθόνη
06. Αν θυμάμαι καλά
07. Αναθεώρησα
08. Αφύλακτες διαβάσεις
09. Περπατώ στα κύματα
10. Φταις
11. Μη μου λέτε μη
12. Όταν σωπαίνει ένα κορμί

Αφορμή αυτήν τη φορά ήταν η φωνή της Πέγκυς Ζήνα για να συναντηθούν σε ένα album σπουδαίοι καταξιωμένοι αλλά και νεώτεροι δημιουργοί. Από τον σταθερό της συνεργάτη Γιώργο Μουκίδη μέχρι τον ποιητή – στιχουργό του ελληνικού τραγουδιού Μάνο Ελευθερίου, από τον ταλαντούχο και πολλά υποσχόμενο Γιώργο Σαμπάνη, που έχει γράψει τα περισσότερα τραγούδια του album, μέχρι τον γυναικείο λόγο που έχει γεννήσει πλήθος επιτυχιών της Ελεάνας Βραχάλη και συνεργάζεται για δεύτερη φορά με την Πέγκυ Ζήνα αλλά και τον δοκιμασμένο στον χώρο στιχουργικό λόγο του Γιάννη Δόξα, και από τον σύγχρονο ήχο που μοναδικά εκπροσωπεί ο Δημήτρης Κοργιαλάς μέχρι την στιχουργική ευαισθησία της Βίκυς Γεροθόδωρου αλλά και της Νίκης Παπαθεοχάρη που για πρώτη φορά καταθέτει την τέχνη της και σε έναν άλλο χώρο.
Κάθε δισκογραφικό βήμα της Πέγκυς Ζήνα είναι ένα βήμα μπροστά. Το ίδιο συμβαίνει και αυτήν την φορά με ένα album γεμάτο από την Πέγκυ που αγαπάμε, και στις σπουδαίες λαϊκές της στιγμές και ερμηνείες, αλλά και στον ήχο του 2009.
«Αναθεώρησα» το πρώτο single, σε μουσική Γιώργου Σαμπάνη και στίχους Μάνου Ελευθερίου που ήδη κατάφερε να σκαρφαλώσει στο National Airplay Chart και αυτή είναι μόνο η αρχή. Σημειώστε το «Ελα νύχτα» και το «Χάνομαι» για την συνέχεια και επιφυλασσόμαστε, γιατί οι επιτυχίες παραδοσιακά στα albums της Πέγκυς Ζήνα μοιάζουν ανεξάντλητες.
Το album συνοδεύεται από ένθετο βιβλιαράκι με τους στίχους των τραγουδιών, τους συντελεστές και άλλες πληροφορίες.

Διεύθ. Παραγωγής
Θύμιος Παπαδόπουλος

Concept φωτογράφησης
Κωνσταντίνος Ρήγος

Φωτογραφίες
Τάσος Βρεττός

Artwork
Δημήτρης Παναγιωτακόπουλος, Κωνσταντίνος Γεωργαντάς

Κυκλοφόρησε στις 4 Μαίου 2009

«Το πάθος είναι αφορμή» σε μουσική Γιώργου Σαμπάνη, Γιώργου Μουκίδη, Δημήτρη Κοργιαλά, Νίκης Παπαθεοχάρηκαι στίχους: Μάνου Ελευθερίου, Γιώργου Μουκίδη, Βίκυς Γεροθόδωρου, Γιάννη Δόξα, Ελεάνα Βραχάλη & Νίκη Παπαθεοχάρη.

 


ΒΡΕΣ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΟΥ

Αλλές δισκογραφικές κυκλοφορίες απο την Minos-Emi

2009 | Το πάθος είναι αφορμή